Lateko-lizings

Cook&Chill jeb iepazīstam Zanussi Professional

Optimāls risinājums Jūsu virtuvei un pavāriem.

  Ne visiem ir iespējams atbildēt uz jautājumiem par Zanussi Professional sortimentu, funkcijām un iespējām, bet kā oficiālajam dīlerim Latvijā, tāda iespēja ir mūsu SIA Inkomercs K speciālistiem, kas savulaik arī darbojās kā profesionāļi virtuvē, kam ir liela pieredze dažādu ierīču, agregātu lietošanā. 

Piedāvājam iepazīties ar Cook&Chill no Zanussi Professional, kas ir efektīva tehnoloģija produkcijas un ēdienu gatavošanā un uzglabāšanā, izmantojot tvaika konvekcijas krāsni un šoka saldēšanas kameras, kas jau ir no Electrolux brenda. Un nē “Chill” nenozīmē, ka vairāk nekas nav jādara. Chill šajā tehnoloģijā nozīmē atdzesēt. Bet savā ziņā šī atdzesēšanas daļa atļauj pēc tam vairāk tiešām jau “chill” .

Kāpēc šī tehnoloģija kļūst populāra? Jaunā tehnoloģija paver jaunas iespējas iekārtu izmantošanā un funkcionalitātē, attiecīgi optimizējot mūsdienīgas virtuves procesus un darbus.

Cook&Chill gatavošanas tehnoloģija

Kā liecina Electrolux mārketinga rezultāti, tad var secināt, ka Zanussi brends ir iecienīts patērētāju vidu pateicoties mūsdienīgam dizainam un inovatīvai pieejai tieši inženierzinātņu jomā izstrādājot jaunus produktus. Zanussi Professional izgatavo pilna spektra profesionālas iekārtas dažādām ēdināšanas iestādēm, sākot no nelielas līdz pat lielai ēstuvei ar lielu noslodzi.

  Tvaika konvekcijas krāsnis no Zanussi brenda jau ilgus gadus ir ieņēmis savu godalgoto vietu profesionālās restorānu, kafejnīcu un lielveikalu virtuvēs. Krāsns vienkārši tiek galā ar uzstādītajiem uzdevumiem, pie tam nodrošinot ēdiena kvalitāti: maksimāli saglabā garšu, smaržu un pārējās ēdiena īpašības.


 

 Zanussi Professional sortimentā Jūs atradīsiet plašu modeļu klāstu ar elektronisko vai elektromehānisku vadību divās versijās - gāze vai elektrības. Elektroniskajā sērijā Active Plus iespējams ieprogrammēt visu pagatavošanas procesu no A līdz Z, kas nozīmē, ka tiek racionālāk izmantots darba laiks un resursi. Bonus šīm krāsnīm - iebūvēta attīrīšanas funkcija, kas tā vietā, lai tīrītu krāsni, ļaus pievērsties svarīgākām lietām, piemēram, nākāmā ēdiena pagatavošanai. Optimāls iekārtas patēriņš pret efektīvu atdevi virtuvē! Bieži vien tvaika konvekcijas krāsns aizvieto līdz pat 40% citu iekārtu, kas jau ir būtiska resursu taupīšana un arī atbrīvo vietu līdz pat 30%.

Viena no galvenajām Zanussi Professional tvaika konvekcijas krāsns priekšrocībām ir iespēja nezaudēt būtiskus ēdiena svara zudumus, sildot vai cepjot produktus. Jo gatavošanas laikā kamerā, karstums strādā kopā ar tvaikiem, pateicoties kam produkti pagatavošanas laikā nezaudē savas īpašības, vitamīnus un citas vielas, bet zaudē tikai nemanāmu svara daļiņu, kas ir svarīgi pie realizācijas uz svaru.

Cook&Chill saldēšanas tehnoloģija

Bet ēdiena pagatavošana ir tikai viens process no šīs tehnoloģijas. Ne vienmēr taču ir iespējams produkciju realizēt karstu. Te nu nāk palīgā Zanussi Professional šoka saldēšana kameras. Šīs iekārtas lieliski saderas kopā ar tvaika konvekcijas krāsni un ir paredzēta atdzesēšanas funkcija ilgstošai produkcijas glabāšanai saglabājot produkcijas īpašības

Šoka saldēšanas kamera spēj īsā laikā samazināt produktu temperatūru, kā arī neļauj vairoties baktērijām: pateicoties intensīvai temperatūras samazināšanai mikroorganismu vairošanās iespēja ir ierobežota līdz minimumam. Pie tam produkts saglabā savas īpašības. Dziļā iesaldēšana ātrā tempā ļauj izvairīties no ledus kristāliem, kas bieži vien veidojas saldējot produkciju parastās saldētavās, kā arī dziļā saldēšana neļauj produkta šķiedrām sadalīties. Pēc saldēšanas produkcija tiek ievietota saldēšanas kamerā vai saldētavā uzglabāšanas apstākļos.

Attiecīgi šajā līnijā tiek piedāvātas profesionālas atdzesēšanas un šoka saldēšanas programmējas iekārtas no Zanussi Professional, kur ir daudz iespēju. Iekārtas struktūra vienlaicīgi nodrošina iespēju ievietot saldēšanai gan gastronomiskos, gan konditorejas izstrādājumus. Lai noteiktu precīzu produkta temperatūru tiek izmantotas temperatūras zondes, kas seko līdzi visam atdzesēšanas procesam. Iekārta paziņo par nepieciešamas temperatūras sasniegšanu ar skaņas signāla palīdzību un automātiski pārslēdzas un glabāšanas režīmu. Papildus ir iespējams kamerā uzstādīt ultravioleto lampu dezinfekcijas nolūkiem.

 

 

Ātrās saldēšanas iekārta ļoti labi pilda savas funkcijas ēdienu pagatavošanā ar nolūku izmantot to vēlāk: vienmērīga dārzeņu un augļu atdzesēšana vai sasaldēšana, paildzinot uzglabāšanas laiku. Arī kulinārijā grūti iztikt bez ātrās saldēšanas iekārtām, parasti gatavojot picas vai kafejnīcas, kas specializējas uz pelmeņu gatavošanu. Nav ieteicams izmantot parastus aukstuma skapjus, kur produkcija var mainīt gan izskatu, gan garšas īpašības.

Cook&Chill darba optimizēšanai

Savelkot paralēles, varam secināt, ka iepriekš aprakstīto iekārtu mijiedarbība ļauj panākt efektīvu tehnoloģijas procesu Cook&Chill jeb pagatavo un atdzesē, un papildus tiek iegūta produkcija, kas pārsniedz visus kvalitātes standartus jeb nav jāuztraucas, ka produkcija neatbilst standartiem. Minot vēl šo tehnoloģiju pozitīvo pusi, varam minēt, ka šī tehnoloģija padara gan desertu, gan želeju, gan citu ēdienu pagatavošanu, daudz vienkāršāku un efektīvāku. Kāpēc? Jo ar šo tehnoloģijas procesu Jūs varat izveidot daudz veida sagataves dažādiem banketiem un citiem pasākumiem. Attiecīgi laicīgi sagatavot ēdienus pirms pasākuma, tos atdzesēt vai sasaldēt un, kad ir pienācis laiks, tad tos ēdienu tvaika konvekcijas krāsnī ar speciālu funkciju ēdienu sildat un rezultātā pasniedzat, kā tikko gatavotu.

Sildīšanas procesu veikt izmantojot traukus, kurā glabājās ēdiens vai speciālu Zanussi Professional iekārtu uz kuras liekas virsū noformētie un pasniedzamie ēdieni uz traukiem.

Tad to visu ievietojat tvaika konvekcijas krāsnī ar speciālu ratiņu palīdzību, kas atvieglo gan ievietošanu, gan izņemšanu. Plus, lai darbs būtu raitāks un optimizētāks ieteicams izmantot par vieniem ratiem vairāk nekā ir tvaika konvekcijas krāsns vienības, lai varētu pildīt nākamos ratus.

Katrai Zanussi Professional tvaika konvekcijas krāsnij ir attiecīgas ātrās dzesēšanas un saldēsanas iekārtas ar attiecīgām noslodzēm, tāpēc atkarībā no iekārtu ietilpības aksesuāri lielākoties der gan tvaika konvekcijas krāsnīm, gan ātrās dzesēšanas iekārtām. Tādējādi nav visu laiku ēdienu jāpārvieto no viena trauka uz citu, bet gan ar vieniem un tiem pašiem ratiem, kas ietaupa šajā procesā laiku un resursus.

 

Kā izvēlēties Cook&Chill

Mūsu speciālisti ir vienmēr gatavi atbildēt uz jautājumu: "Kā izvēlēties tvaika konvekcijas krāsni?" un palīdzēt izvēlēties un piemeklēt piemērotāko risinājumu tieši Jūsu vajadzībām un situācijai, kas ir svarīgi izvēloties iekārtas atbilstoši uzdevumam, jo arī pārmaksāt nevēlās neviens. Piemēram, restorānam ar vienas maiņas ražīgumu no 500 līdz 1000kg piemērota būs tvaika konvekcijas krāsns no Plus sērijas ar 10 līmeņiem GN 1/1 un ātrās saldēšanas iekārta BCF28A. Bet, ja noslodze ir jau 1000 un vairāk vienā maiņa, tad ļoti piemērota būs Plus sērijas tvaika konvekcijas krāsns ar 10 līmeņiem GN 2/1 un ātrās saldēšanas iekārta BCF64HA. Jāņem vērā arī to, ka ātrās saldēšanas iekārtas no Zanussi Professional piegādā kā saliktā veidā, tā ir iespējams arī izjauktā, ko jau uzstāda uz vietas. Dzesēšana var būt gaisa vai arī ūdens, kas vairāk aktuāls ir iekārtām ar augstu noslodzi un produktivitāti.

Pozitīvi, ka Zanussi Professional iekārtas ļoti vienkāršas ir lietošanā un ir iespējams nokomplektēt vienā projektā visu virtuvi ar šī zīmola iekārtām, lai iegūtu augstas klases optimizētu virtuvi. Nav izslēgts variants, ka var alternatīvas piemeklēt arī no citiem ražotājiem, bet kā jau tika minēts - viss ir atkarīgs no uzdevuma un situācijas!

Acīmredzams secinājums, ka Cook&Chill ir pārdomāta, efektīva un optimizēta tehnoloģijas, kas uzņēmumam ļauj ietaupīt gan laiku un resursus optimizējot procesus, gan arī finansiāli izdevīgi, bet klientam ļauj izbaudīt veselīgu un gardu maltīti, kas gatavota pēc visām sanitārajām normām.